Γεύματα
Πρωινό & γεύματα

Η Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, η οποία διακρίνεται παγκοσμίως για την αυθεντικότητά, την ποικιλία και την θρεπτική αξία των προϊόντων της, μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και τις πιο εκλεπτυσμένες γαστρονομικές απαιτήσεις των επισκεπτών.

Οι οικοδεσπότες του Ελαιώνα, προσδίδουν μεγάλη σημασία στην εστίαση των φιλοξενουμένων. Έτσι κάθε πρωί ο επισκέπτης, μπορεί να απολαύσει στον κήπο, ένα εύγεστο και πλούσιο πρωινό όπως χειροποίητο ψωμί, πίτες, κουλούρια, λαχταριστό κέικ, μαρμελάδες, παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και εγχώρια τυριά, φτιαγμένα με κέφι και μεράκι από τις γυναίκες του τόπου.

Το πρωινό αυτό, συνήθως συμπληρώνεται με μια μεγάλη ποικιλία από οπωροκηπευτικά, λαχανικά και φρούτα τα οποία μαζεύονται από το περιβόλι του Ελαιώνα.

Δεν είναι τυχαίο ότι η σίτιση στον Ελαιώνα περιορίζεται σ' ένα γεύμα. Το πλούσιο πρωινό δικαιολογεί απόλυτα αυτή την απόφαση. Παρόλα ταύτα,
, εκτός του πρωινού υπάρχει και η δυνατότητα παροχής έξτρα γευμάτων(μεσημεριανό ή βραδινό) για  όσους από τους φιλοξενούμενους επιθυμούν να γευματίσουν μέσα στον ξενώνα.  Το menu
δεν είναι συγκεκριμένο και αποτελείται από παραδοσιακά ελληνικά πιάτα συνήθως της  τοπικής κουζίνας. Παραγγελίες για κάποιο συγκεκριμένο είδος φαγητού είναι  δεκτές  εφόσον πραγματοποιηθούν μια μέρα νωρίτερα και κατόπιν συνεννοήσεως με τον υπεύθυνο του ξενώνα.

Παράλληλα, στο παρασκευαστήριο του ξενώνα μπορεί κάποιος να δοκιμάσει λαχταριστές σαλάτες και κρύα σάντουιτς με υλικά του αγρόκηπου αλλά και ντόπιους μεζέδες συνοδευόμενοι με ούζο ή κρασί.

Πάντως για κάποιον που αναζητά γαστρονομικές απολαύσεις, αξίζει να επισκεφτεί τις γραφικές ταβέρνες της ευρύτερης περιοχής του κόλπου, στις οποίες θα μπορεί να γευτεί λαχταριστές τοπικές λιχουδιές πάνω στο κύμα.
 
 
 
web design by :