αρχική arrow ο ελαιώνας arrow πως να φτάσετε
Πως να φτάσετε
lesvos_map_gr.jpg  
route_01.jpg
 σημείο 1
route_02.jpg
 σημείο 2
route_03.jpg
 σημείο 3
route_04.jpg
 σημείο 4
route_05.jpg
 σημείο 5

Για να φτάσετε στον Ελαιώνα της Γέρας, στην ώρα σας, ανεξάρτητα από το μέσο (αεροπλάνο ή πλοίο) που θα διαλέξετε να ταξιδέψετε στην Λέσβο, θα πρέπειν' ακολουθήσετε την οδική κατεύθυνση που περνάει μέσα από την πρωτεύουσα του νησιού, την Μυτιλήνη.

Καθώς θα φτάσετε στην Μυτιλήνη, θα πρέπει ν' ακολουθήσετε τον παραλιακό δρόμο του λιμανιού, στρίβοντας αριστερά (εάν η είσοδος άφιξης στο νησί είναι το αεροδρόμιο) ή δεξιά ( εάν η είσοδο άφιξης στο νησί είναι το λιμάνι) στον δρόμου που περνάει δίπλα από το δημαρχείο και την δημόσια βιβλιοθήκη της Λέσβου (σημείο1).

Σε λίγο θ΄αντικρίσετε πινακίδες που γράφουν προς περιοχές «ΚΑΛΛΟΝΗ» και «ΠΛΩΜΑΡΙ». Ακολουθώντας αυτή την διαδρομή, όπου ο δρόμος από Δωδεκάνησου μετονομάζεται σε Βουρναζών, θα βρεθείτε μετά από περίπου 500 μέτρα στον κύριο οδικό άξονα του νησιού. Συνεχίζωντας προς την κατεύθυνση «ΚΑΛΛΟΝΗ» και «ΠΛΩΜΑΡΙ» και  ύστερά από περίπου 10 χιλ. θα συναντήσετε τις ακόλουθες πινακίδες: Η πρώτη αναγράφει "ΠΡΟΣ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΠΠΑΔΟΣ" και η δεύτερη "ΠΛΩΜΑΡΙ 30 Km-ΠΑΠΠΑΔΟΣ 12 km",στρείψτε αριστερά. Οι πινακίδες αυτές βασικά προειδοποιούν τον οδηγό οτι πρέπει, μόλις τις δεί, άμεσα ν' αλλάξει κατεύθυνση και να στρίψει αριστερά. 200 μέτρα μετά τις πινακίδες, θα συναντήσετε ένα μεγάλο σταυροδρόμι. Σημείο αναφοράς στο σταυροδρόμι είναι το ξ'ύλινο περίπτερο το οποίο χρησιμοποιείται ως πυροσβεστικός σταθμός (σημείο 2). Στρίβετε αριστερά και ακολουθείτε την οδική αρτηρία με κατεύθυνση προς «ΓΕΡΑ» και «ΠΛΩΜΑΡΙ» (σημείο 3).

Έχοντας μπει πια στον περιφερειακό δρόμο με κατεύθυνση «ΠΛΩΜΑΡΙ» & «ΠΑΠΠΑΔΟΣ», θα συναντήσετε μια μικρή πρώην βιομηχανική κοινότητα το «ΝΤΙΠΙ». Σε περίπου 4 χιλ. θα συναντήσετε μια Υ διασταύρωση και έναν σηματοδότη που γράφει «ΠΛΩΜΑΡΙ» και «ΠΕΡΑΜΑ» (σημείο 4). Στρίβετε αριστερά προς την κατεύθυνση «ΠΕΡΑΜΑ» και ακολουθείστε τον παραθαλάσσιο γραφικό δρόμο του κόλπου.

Ακολουθώντας την συγκεκριμένη κατεύθυνση θα διασχίσετε μια μικρή κοινότητα με μαγαζιά και ταβέρνες και μετά από 1-2 χιλ. θα βρείτε στο δρόμο σας το γραφικό χωριό Πέραμα. Για να βεβαιωθείτε οτι έχετε πάρει την σωστή κατεύθυνση θα πρέπει πριν φτάσετε στο ΠΕΡΑΜΑ να συναντήσετε στο αριστερό σας χέρι έναν ανεμόμυλο και στο δεξί σας το ερειπωμένο εργοστάσιο επεξεργασίας δέρματος της οικογένειας Σουρλάγκα. Συνεχίζετε ευθεία διασχίζοντας το χωριό και σε περίπου 1 χιλ. θα βρεθείτε στην περιοχή Μάρμαρο. Καθώς την διασχίζετε, θα αντικρίσετε πρώτα στο δεξί σας χέρι την ψαροταβέρνα «Μάρμαρο» και μετά από 250 μέτρα την ξύλινη πόρτα του Ελαιώνα της Γέρας.

Εκεί θα σας περιμένουμε!!!
 
 
 
web design by :