αρχική arrow χρήσιμες πληροφορίες
Χρήσιμες πληροφορίες
-   Ο ξενώνας απέχει 40 λεπτά με μεταφορικό μέσο από το λιμάνι της Μυτιλήνης. Στο λιμάνι υπάρχει στάση ταξί ενώ κατά το μήκος της προκυμαίας-εξω από το λιμάνι-υπάρχουν εταιρίες ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

Ο ξενώνας απέχει 45 λεπτα με μεταφορικό μέσο από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης. Εξω από το αεροδρόμιο υπάρχει στάση ταξί ενώ μέσα σ' αυτό υπάρχουν εταιρίες ενοικιάσης αυτοκινήτων.

Στην Λέσβο πραγματοποιούνται καθημερινές πτήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τις εταιρίες Olympic air,Aegean airlines και Athens airways.

Στην Λέσβο πραγματοποιούνται καθημερινά δρομολόγια από τις ναυτιλιακές εταιρίες Nel lines (12-13 ώρες ταξιδιού) της οποίας τα πλοία αναχωρούν το απόγευμα, Hellenic seaways (8-9 ώρες διάρκεια ταξιδιού) της οποίας τα πλοία αναχωρούν το μεσημέρι και η Λανέ lines. 

- Το κοντινότερο χωριό από τον Ελαιώνα της Γέρας είναι το Πέραμα(απόσταση 1 χιλιόμετρο). Στο χωριό υπάρχουν παραδοσιακές ταβέρνες, καφετέριες, μπάρ, μίνι μάρκετ και φούρνος.

- Η κοντινότερη ταβέρνα από τον Ξενώνα βρίσκεται στο μικρό ψαροχώρι με την ονομασία Μάρμαρο(300 μέτρα απόσταση).

- Σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τον Ξενώνα βρίσκεται το χωριό Παπάδος, το μεγαλύτερο και πλέον το πιο αναπτυγμένο χωριό της Γέρας με εκτενές εμπορικό κέντρο(σούπερ μάρκετ, μαγαζιά) και σημεία παροχής υπηρεσιών(τράπεζες, αστυνομία, ταχυδρομείο).

- Σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από τον ξενώνα, υπάρχουν αρκετές αξιόλογες ταβέρνες.

- Οι φιλοξενούμενοι μπορούν ν¨ απολαύσουν το μπάνιο τους στην παραλία του Ξενώνα. Επίσης υπάρχει μια σειρά από αξιόλογες παραλίες στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου, όπως η όμορφη παραλία του Τάρτι(25 λεπτά με μεταφορικό μέσο), ο Άγιος Ερμογένης(10 λεπτά απόσταση με το καραβάκι) και η Χαραμίδα(15 λεπτά απόσταση με το καραβάκι).

- Γενικά η Λέσβος είναι ένα μεγάλο νησί και για να εξερευνηθεί καλύτερα χρειάζεται μεταφορικό μέσο.


 

 
 
 
web design by :