μουσεία
Ένας δημιουργικός τρόπος να έρθετε κοντά στην παράδοση της Λέσβου και τον πολιτισμό της, είναι να επισκεφτείτε τα τοπικά  μουσεία.

Λαογραφικό Μουσείο & Αίθουσα Στράτη Μυριβήλη

Το λαογραφικό μουσείο, που λειτουργεί από το 2002, στεγάζεται στο ισόγειο του Δημοτικού Σχολείου Σκαμιάς. Είναι ένα πετρόχτιστο κτήριο με θέα στις μικρασιατικές ακτές από το ακρωτήρι του Μπαμπά μέχρι τον κόλπο του Αδραμυτίου και το Αϊβαλί.


Διαβάστε περισσότερα...
 
Μουσείο Γεώργιος Ιακωβίδης
Μουσείο «Γεώργιος Ιακωβίδης» είναι το πρώτο Ψηφιακό Μουσείο της χώρας το οποίο στήθηκε στα Χίδηρα Λέσβου, γενέτειρα του ζωγράφου. Διαμορφωμένο σύμφωνα με ειδική μουσειολογική μελέτη και βασισμένη στις νέες τεχνολογίες, αναδεικνύει πιστά τη ζωή και το έργο του καταξιωμένου Έλληνα ζωγράφου μέσα από μια ποικιλία ηλεκρονικών συστημάτων ψηφιακής προβολής και διάδρασης. Στο ισόγειο παρουσιάζεται η προσωπικότητα του ζωγράφου Ιακωβίδη (1853-1932) μέσα από τους κυριότερους σταθμούς της ζωής του, με ψηφιακές εφαρμογές που αξιοποιούν αρχειακό υλικό από οικογενειακές στιγμές, τα επαγγελματικά επιτεύγματα και τον κοινωνικό του περίγυρο. Στο υπόγειο προβάλλεται βίντεο σχετικό με την καλλιτεχνική πορεία του Ιακωβίδη, ενώ στον ίδιο χώρο διεξάγονται και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες.Ειδικά για τα παιδιά δημιουργήθηκε το cd-rom «Στο ατελιέ του Γεώργιου Ιακωβίδη», όπου παρουσιάζονται τα έργα του ζωγράφου με επεξηγηματική αφήγηση και παιχνίδια. 
 
Μουσείο του Ούζου

Ένας δημιουργικός τρόπος να έρθετε κοντά στην παράδοση της Λέσβου, είναι να επισκεφτείτε το μουσείο του Ούζου στο Πλωμάρι. Το ούζο Πλωμαρίου Ισίδορου Αρβανίτου, έχωντας περισσότερο από 120 χρόνια παράδοσης και ιστορίας, σας προσκαλεί να γνωρίσετε από κοντά το "ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΟΥΖΟΥ" μέσα από μια μοναδική εμπειρία ξενάγησης... για όλες τις αισθήσεις.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας
Το θεματικό μουσείο της βιομηχανικής ελαιουργίας Λέσβου στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής είναι γεγονός.
 
 
 
web design by :