στο νησί
Η Λέσβος, σε συνδυασμό με την πλούσια φυσική και πολιτισμική ποικιλότητα που διαθέτει, προσφέρει στους επισκέπτες της τη δυνατότητα να έρθουν σ' επαφή και να συμμετέχουν σ' ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων ποικίλου χαρακτήρα.
Αυτές είναι:

Επιμορφωτικός τουρισμός
Tα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί ειδικές μορφές τουρισμού όπως ο επιμορφωτικός, ο οποίος δίνει την δυνατότητα στους ταξιδιώτες, εκτός από το κλασικό μοντέλο της ξεκούρασης και περιήγησης, να συμμετάσχουν σε εξειδικευμένα προγράμματα επιμορφωτικού χαρακτήρα, αξιοποιώντας έτσι με τον πιο δημιουργικό τρόπο τον πολύτιμο χρόνο των διακοπών.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αθλητικός τουρισμός
Η Λέσβος είναι ένα νησί με ακαταμάχητη φυσική ομορφιά και αξιόλογη ποικιλομορφία, προσφέροντας τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη υπαίθριων δραστηριοτήτων αθλητικού χαρακτήρα.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Θρησκευτικός τουρισμός
Η Λέσβος αποτελεί τον πλέον λατρευτικό προορισμό για χιλιάδες προσκυνητές. Ο μεγάλος αριθμός μοναστηριών, προσκυνημάτων και εκκλησιών μαρτυρά την πλούσια θρησκευτική κληρονομιά του νησιού.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Γαστρονομικός τουρισμός
Αυτό που διαφοροποιεί την τοπική κουζίνα της Λέσβου είναι ότι δεν έχει εποχικότητα. Οποιαδήποτε περίοδο του χρόνου κι αν επισκεφθεί κάποιος το νησί, θα έχει την τύχη να γευθεί εξαίρετα τοπικά εδέσματα, φτιαγμένα από φυσικά προϊόντα της Ελληνικής γης και θάλασσας.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Θεραπευτικός τουρισμός
Ο γεωλογικά ανήσυχος χώρος του Βόρειου Αίγιαου, είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία ενός μεγάλου αριθμού φυσικών ιαματικών πηγών με θεραπευτικές ιδιότητες, στην ευρύτερη περιοχή.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Πολιτιστικός τουρισμός
Τα ήθη και έθιμα, οι λαϊκές τέχνες, οι παραδόσεις αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια ενός σπουδαίου πολιτισμικού μωσαϊκού της Λέσβου, ενός νησιού μεγάλης ιστορικής σημασίας και συνέχειας με ανεξάντλητη πολιτισμική κληρονομιά.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αγροτουρισμός
Προικισμένη με μοναδικά στοιχεία φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικού-ιστορικού ενδιαφέροντος, η Λέσβος πληρεί όλες τις προδιαγραφές για την ανάπτυξη αγροτουριστικών δραστηριοτήτων.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Οικοτουρισμός
Λόγω της σπάνιας βιοποικιλότητας και ποικιλομορφίας του νησιού, η συμμετοχή των τουριστών σε δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού όπως επίσκεψη σε υγροβιότοπους για παρατήρηση πουλιών ή περισυλλογή βοτάνων σε θαμνώδεις εκτάσεις, είναι πρακτικές οι οποίες λαμβάνουν χώρα στην Λέσβο κατά την διάρκεια όλου του χρόνου.
Διαβάστε περισσότερα...
 
 
 
web design by :